Inschrijvingen

Op de website www.naarschoolinvlaanderen.be kan je opzoeken voor welke leerjaren er nog vrije plaatsen zijn in De Wijzer voor schooljaar 24-25.

De inschrijvingen voor schooljaar 24-25 in De Wijzer verlopen via het Vlaams Aanmeldsysteem (VLAS), net zoals in alle andere scholen van Leuven en Oud-Heverlee.
Dit verloopt helemaal digitaal, via de website www.naarschoolinregioleuven.be. Deze website is momenteel inactief, aangezien de aanmeldperiode reeds afgelopen is.

Aanmelden doet u voor De Wijzer A
De Wijzer bestaat administratief uit twee delen: 'De Wijzer A' en 'De Wijzer B'. De inschrijvingen verlopen allemaal via het administratieve onderdeel van De Wijzer A. Je kan op de website van www.naarschoolinvlaanderen.be dus zien dat de vrije plaatsen zich allemaal in De Wijzer A bevinden. Deze keuze maakten we om de vrije plaatsen en aanmeldingen duidelijk en eenvoudig te houden voor ouders en heeft geen enkele invloed op klasverdelingen etc..
Het heeft dus ook geen zin om aan te melden voor 'De Wijzer B' want hier zijn géén vrije plaatsen. Wil je je kind inschrijven in De Wijzer, dan kies je heel eenvoudig voor 'De Wijzer A'.

Voorrang en ordening van de aanmeldingen 
Voor de toewijzing van een school krijgen de broers/zussen van reeds ingeschreven kinderen én kinderen van personeelsleden van de school voorrang op alle andere aanmelding.

De andere aanmeldingen worden geordend volgens het volgende principe:
➔ Alle kinderen die de school op 1 hebben gezet, worden bovenaan gerangschikt. Daaronder komen de kinderen die de school op 2 hebben gezet, enzoverder.
➔ In een 2e stap worden de kinderen die de school op 1 zetten op afstand geordend.
o Afstand = domicilieadres of werkadres
o Voor het werkadres moeten de ouders een bewijs uploaden bij de aanmelding.
➔ Hetzelfde wordt gedaan voor de kinderen die de school op 2 zetten, enzoverder.
➔ Is er ex aequo in afstand (bvb 2 kinderen die in hetzelfde appartementsgebouw wonen)? Dan bepaalt toeval wie als eerste gerangschikt wordt.

Aanmelden is niet gelijk aan inschrijven
Op vrijdag 19 april 2024 krijg je van het VLAS een e-mail met daarin het resultaat van je aanmelding. Na de aanmelding is je kind echter nog niet ingeschreven. Wij nemen als school contact met je op wanneer jouw kind aan onze school werd toegekend om je kind vervolgens effectief in te schrijven. De inschrijvingen voor kinderen die aangemeld zijn lopen van maandag 22 april 2024 (9 uur) tot maandag 13 mei 2024 (17 uur).

Schoolbezoek
In de tijdslijn hieronder worden er ook kijkdagen vermeld. Op De Wijzer organiseren we echter geen kijkdagen. Wij ontvangen de ouders die graag een kijkje komen nemen in De Wijzer / onze school graag persoonlijk (max. 2 gezinnen tegelijkertijd). We vragen jullie daarom om contact op te nemen met de directie via het contactformulier op de homepagina van onze website of via e-mail (directie.dewijzer@sgarchipel.be). Zo kunnen we samen een datum zoeken die voor jullie past om de school te bezoeken en wat meer uitleg te krijgen over de werking.

In deze tijdslijn worden er ook kijkdagen vermeld. Wij ontvangen de ouders die graag een kijkje nemen in De Wijzer graag persoonlijk (max. 2 gezinnen tegelijkertijd). We vragen jullie daarom om contact te nemen met de directie via de contactformulier of via e-mail (directie.dewijzer@sgarchipel.be). Zo kan je samen een datum zoeken die voor jullie past om de school te bezoeken en wat meer uitleg te krijgen over de werking.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x